Stiri externe

Marea Britanie: MiFID II, o provocare mai mare decat Brexit sau GDPR

19.10.2018

Un nou studiu realizat in Marea Britanie arata ca, din perspectiva consilierilor financiari, MiFID II este o provocare mai mare decat Brexit si riscurile macroeconomice si geopolitice. Studiul, realizat de CoreData Research si citat de Actuarial Post, arata ca, din cei 1.000 de consilieri financiari intervievati, 29% cred ca pietele volatile reprezinta cea mai mare provocare a anului 2018, in vreme ce 19% considera ca MiFID II este cea mai importanta provocare pentru piata.

SWISS Re: Dezastrele inregistrate in cel de-al treilea trimestru al anului lasa in urma o nota de plata de 1,1 miliarde de dolari

19.10.2018

O analiza realizata de SWISS Re arata ca dezastrele naturale inregistrate in cel de-al treilea trimestru al anului in curs lasa in urma o nota de plata estimata la 1,1 miliarde de dolari. Reasiguratorul sustine ca estimarile sunt expuse unui nivel mai ridicat de incertitudine decat de obicei si ar putea fi ajustate mai des, pe masura procesarii cererilor de despagubire. Pe de alta parte, SWISS Re precizeaza ca pierderile din primele noua luni ale anului in curs se apropie de asteptarile reasiguratorului in acest sens.

Micro-asigurarea, cheia pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare

18.10.2018

Micro-asigurarea reprezinta cel mai bun instrument pe care industria il are la dispozitie pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare sesizat in tarile in curs de dezvoltare, arata un raport realizat de firma de avocatura Clyde & Co. Potrivit raportului, cresterea veniturilor, evolutiile tehnologice si recunoasterea de catre autoritati a avantajelor protectiei clasei de mijloc sunt elemente pozitive, care pot determina o crestere rapida a gradului de penetrare a micro-asigurarilor in economiile in curs de dezvoltare.

Brokerii nu trebuie sa se teama de automatizare

18.10.2018

Expertii in domeniul digital, si nu numai, sustin ca dezvoltarea tehnologica sprijina creativitatea si crearea de noi locuri de munca. Prin urmare, brokerii din intreaga lume nu trebuie sa se teama ca automatizarea va face ca rolul oamenilor sa fie unul redundant si, implicit, va duce la eliminarea locurilor de munca.

John NEAL, noul CEO al Lloyd's

17.10.2018

John NEAL este, de la inceputul acestei saptamani, noul CEO al Lloyd's, inlocuind-o pe Inga BEALE, cea care ocupase functia respectiva in ultimii cinci ani. John NEAL, care a fost ales cu unanimitate de voturi, activase, inainte de a prelua functia de CEO al Lloyd's, ca Group CEO al re/asiguratorului global QBE, care are 14.000 de angajati in 37 de tari si o valoare de piata de 14 miliarde de dolari.

ANTHEM, al doilea cel mai mare asigurator de sanatate din SUA, a primit o amenda record

17.10.2018

ANTHEM, al doilea cel mai mare asigurator din SUA pe linia asigurarilor de sanatate, a fost de acord sa plateasca guvernului suma de 16 milioane de dolari pentru a solutiona potentialele incalcari ale politicii de confidentialitate generate de cel mai grav atac cibernetic din istoria SUA, noteaza The Standard, in editia electronica, citand oficiali ai companiei de asigurari.

AIR: Pierderile provocate industriei de uraganul Michael, estimate la 6-8 miliarde de dolari

16.10.2018

AIR Worldwide, companie de modelare a riscurilor catastrofale, estimeaza ca uraganul Michael a provocat industriei de re/asigurari pierderi estimate la 6-8 miliarde de dolari. Estimarea realizata de AIR se apropie de cea realizata, saptamana trecuta, de Karen Clark & Co., care sustinea ca, in urma uraganului Michael, industria de re/asigurari va ramane cu o nota de plata de aproximativ 8 miliarde de dolari.

David LEVENSON, noul Presedinte si CEO al LIMRA si LOMA, incepand cu 1 ianuarie 2019

16.10.2018

David LEVENSON va fi, incepand cu data de 1 ianuarie 2019, noul Presedinte si CEO al LIMRA si LOMA, dupa cum a anuntat, ieri, 15 octombrie, compania-mama, LL Global. David LEVENSON il inlocuieste pe Robert KERZNER, care, dupa 14 ani in care a fost Presedinte si CEO al celei mai importante asociatii de companii de asigurari de viata si servicii financiare la nivel global, si-a anuntat retragerea.

ONU: Pagubele provocate de dezastrele naturale din ultimele doua decenii au depasit pragul de 2,25 miliarde de dolari

15.10.2018

Pierderile provocate la nivel global de dezastrele naturale inregistrate in ultimele doua decenii au depasit 2,25 miliarde de dolari, o crestere de 250% comparativ cu perioada 1978-1997, subliniaza Organizatia Natiunilor Unite (ONU). UNISDR (The United Nations Office for Disaster Risk Reduction) noteaza ca "schimbarile climatice conduc la cresterea frecventei fenomenelor meteorologice extreme" la nivel global.

Facebook: 30 milioane de utilizatori, afectati dupa cel mai recent atac cibernetic. Datele personale, accesate in 29 milioane de cazuri

15.10.2018

Nu mai putin de 30 de milioane de utilizatori Facebook au fost afectati de cel mai recent atac cibernetic care a vizat gigantul american. La sfarsitul lui septembrie, compania estima ca numarul celor afectati este de 50 de milioane. Desi numarul utilizatorilor afectati e mai mic decat cel estimat initial, Bloomberg arata ca infractorii cibernetici au accesat nu mai putin de 29 milioane de conturi si, implicit, date personale.Create AccountLog In Your Account