Stiri externe

Studiu: Care sunt cele mai furate masini din Marea Britanie si zonele cu grad ridicat de risc


In conditiile in care the Association of British Insurers a explicat, recent, ca, in Marea Britanie, o masina este furata la fiecare sase minute, un nou studiu arata ca doua treimi dintre autoritatile locale din Marea Britanie se confrunta cu o crestere a numarului de furturi de masini.

Studiul, realizat de Car Parts 4 Less, explica si care sunt cele mai furate masini din Marea Britanie, dar si zonele cu grad ridicat de risc.

Potrivit studiului, proprietarii de Ford Fiesta sunt cei mai expusi riscului, in conditiile in care un Ford Fiesta apare in 1 din 7 furturi raportate (12%). Modelul Ford Transit este prezent in 10% din furturile raportate. Per ansamblu, 47% dintre furturile auto din Marea Britanie sunt concentrate pe masini Ford. Alte masini interesante pentru infractori sunt: Mercedes (19%), BMW (18%) si Vauxhall (10%).

In ceea ce priveste zonele cu grad ridicat de risc, Enfield pare sa fie orasul in care se inregistreaza cele mai multe astfel de infractiuni (1.800 de furturi raportate doar in 2018), fiind urmat de Leeds (1.452 de furturi) si Thurrock (1.316 furturi auto in 2018). Alte zone cu grad ridicat de expunere la acest risc sunt, potrivit studiului realizat de Car Parts 4 Less, Nottingham (696 de furturi) si Middlesbrough (372).

Nu in ultimul rand, studiul mai arata si care sunt autoritatile locale care se confrunta cel mai des cu astfel de infractiuni. London Metropolitan Police a inregistrat, anul trecut, 31.738 de cazuri. La distanta extrem de mare, locul al doilea este ocupat de West Yorkshire Police (3.861 de cazuri). Apoi, Essex Police (3.090 de cazuri), Nottinghamshire Police (2.316 cazuri) si, respectiv, Leicester Police (1.971 de cazuri).


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 17.07.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account