Stiri externe

Studiu: O plimbare zilnica prelungita cu 15 minute ar putea stimula economia globala


Economia globala ar putea fi stimulata, anual, cu cel putin 100 de miliarde de dolari, daca angajatorii si-ar incuraja angajatii sa respecte indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste exercitiile fizice, arata Reuters, citand un studiu recent.

Astfel, o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute sau o alergare pe o distanta de 1 kilometru ar duce la imbunatatirea productivitatii si ar prelungi speranta de viata, sustinand astfel cresterea economica, arata studiul realizat de compania de asigurari Vitality si think-tank-ul RAND Europe.

Stimularea economica ar fi generata de o rata mai mica a mortalitatii. Sau, cu alte cuvinte, cu cat oamenii traiesc si muncesc mai mult, contributia lor la economie ar fi mai mare. Totodata, cresterea economica ar fi stimulata si de faptul ca angajatii si-ar lua mai putine zile de concendiu.

"Studiul subliniaza o relatie importanta intre inactivitate si pierderea la nivel de productivitate si ar trebui sa le ofere companiilor de asigurari si angajatorilor noi perspective asupra modului in care productivitatea oamenilor ar fi imbunatatita", spune Hans PUNG - President, RAND Europe.

OMS le recomanda adultilor, saptamanal, cel putin 150 de minute de exercitii fizice moderate sau, dupa caz, 75 de minute de exercitii fizice intense. Intr-un studiu realizat anul trecut, OMS a descoperit ca 40% dintre americani, 36% dintre britanici si 14% dintre chinezi nu fac suficienta miscare.

Realizat de catre RAND Europe si Vitality, studiul a analizat nu mai putin de 120.000 de adulti din 7 tari din intreaga lume. Apoi, a modelat si, de asemenea, a proiectat - la nivel global, dar si individual pentru 23 de tari -, potentialele avantaje economice pe care le-ar avea o activitate fizica mai intensa.

Potrivit studiului, daca adultii cu varste intre 18-54 de ani ar apela la o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute, s-ar inregistra o crestere economica anuala de 100 de miliarde de dolari. De asemenea, daca ar alerga zilnic 20 de minute, adultii inactivi si-ar putea prelungi speranta de viata, in medie, cu 3,2 ani.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account