Stiri externe

Studiu: O plimbare zilnica prelungita cu 15 minute ar putea stimula economia globala


Economia globala ar putea fi stimulata, anual, cu cel putin 100 de miliarde de dolari, daca angajatorii si-ar incuraja angajatii sa respecte indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste exercitiile fizice, arata Reuters, citand un studiu recent.

Astfel, o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute sau o alergare pe o distanta de 1 kilometru ar duce la imbunatatirea productivitatii si ar prelungi speranta de viata, sustinand astfel cresterea economica, arata studiul realizat de compania de asigurari Vitality si think-tank-ul RAND Europe.

Stimularea economica ar fi generata de o rata mai mica a mortalitatii. Sau, cu alte cuvinte, cu cat oamenii traiesc si muncesc mai mult, contributia lor la economie ar fi mai mare. Totodata, cresterea economica ar fi stimulata si de faptul ca angajatii si-ar lua mai putine zile de concendiu.

"Studiul subliniaza o relatie importanta intre inactivitate si pierderea la nivel de productivitate si ar trebui sa le ofere companiilor de asigurari si angajatorilor noi perspective asupra modului in care productivitatea oamenilor ar fi imbunatatita", spune Hans PUNG - President, RAND Europe.

OMS le recomanda adultilor, saptamanal, cel putin 150 de minute de exercitii fizice moderate sau, dupa caz, 75 de minute de exercitii fizice intense. Intr-un studiu realizat anul trecut, OMS a descoperit ca 40% dintre americani, 36% dintre britanici si 14% dintre chinezi nu fac suficienta miscare.

Realizat de catre RAND Europe si Vitality, studiul a analizat nu mai putin de 120.000 de adulti din 7 tari din intreaga lume. Apoi, a modelat si, de asemenea, a proiectat - la nivel global, dar si individual pentru 23 de tari -, potentialele avantaje economice pe care le-ar avea o activitate fizica mai intensa.

Potrivit studiului, daca adultii cu varste intre 18-54 de ani ar apela la o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute, s-ar inregistra o crestere economica anuala de 100 de miliarde de dolari. De asemenea, daca ar alerga zilnic 20 de minute, adultii inactivi si-ar putea prelungi speranta de viata, in medie, cu 3,2 ani.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.11.2019

Cele mai recente stiri:
» Amenintarile economice generate de catastrofe cresc, in 2020, pana la 584 de miliarde de dolari
» Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc
» Banca Mondiala: Incendiile de vegetatie din Indonezia au provocat pierderi economice de 5,2 miliarde de dolari
» Chinezii, tot mai ingrijorati de tehnologiile de recunoastere faciala
» La nivel global, criza climatica poate provoca, pana in 2050, pierderi de 7,9 trilioane de dolari
» Britanicii vor ca folosirea telefonului mobil la volan sa fie ilegala, chiar daca este utilizat un dispozitiv handsfree
» Masinile electrice/hybrid, mai putin populare in SUA decat in China, Franta, Germania si Marea Britanie
» 5 morti, peste 30 de raniti si 8 persoane disparute dupa eruptia unui vulcan din Noua Zeelanda
» Aon: Pierderi de miliarde de dolari dupa inundatiile si furtunile din Europa
» Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Create AccountLog In Your Account