Romania

Subscrierile Gothaer Asigurari au crescut cu 21,7% in 2017 si cu 37% in primul trimestru din 2018


Anul trecut a adus pentru Gothaer Asigurari Reasigurari o crestere de doua cifre (21,7%) a primelor brute subscrise comparativ cu 2016, depasind 119 milioane lei. Raportat la dinamica petei de asigurari generale non-RCA din Romania, de 8,2% , rezultatul confirma o dezvoltare solida a companiei Gothaer in tara noastra.

"Am reusit, pentru al treilea an consecutiv, sa performam in linie cu ce ne-am propus: crestere consolidata pe principalele forme de asigurare si un rezultat net mai bun decat cel planificat, facand inca un pas inainte in atingerea pragului de rentabilitate si in a deveni profitabili. In cei 5 ani de cand suntem in Romania, am investit toate eforturile necesare pentru ca Gothaer sa creasca in ritmul optim care sa ii asigure sustenabilitatea intr-o piata cu foarte multe schimbari si provocari", declara Anca BABANEATA, Director General, Gothaer Asigurari Reasigurari.

Alti doi indicatori sunt esentiali in ilustrarea stabilitatii companiei: rata de dauna bruta sub 40%, care reflecta portofoliul solid, si mentinerea numarului de reclamatii intemeiate la 0 (zero), ceea ce dovedeste ca investitiile facute in optimizarea proceselor de despagubire si nu numai, dau rezultatele scontate.

"Evolutia business-ului Gothaer in Romania este pe un trend crescator, lucru care ne bucura si ne arata ca planurile noastre sunt durabile si ca toate demersurile si investitiile in aceasta companie pe care le-am facut de-a lungul anilor, de cand am decis sa intram pe piata din Romania, ne vor aduce rezultatele preconizate. Privim cu incredere spre viitor, compania beneficiind de tot sprijinul grupului Gothaer pentru a-si continua cresterea sanatoasa in piata romaneasca de asigurari. Profesionalismul, flexibilitatea, spiritul inovativ si orientarea centrata pe clienti sunt elemente esentiale care definesc brandul Gothaer si misiunea sa in piata locala de asigurari", a declarat Dr. Christopher LOHMANN, CEO-ul Gothaer Allgemeine AG si Presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Gothaer Asigurari Reasigurari.

Cresterea volumului de business din 2017 provine din toate liniile de activitate, Casco inregistrand insa cel mai mare avans. Cu toate acestea, ponderea asigurarilor auto in portofoliul Gothaer este de 40,3%, ramanand, asa cum e de dorit, mult sub ponderea pe care asigurarile auto o au in piata asigurarilor generale din Romania.

"Primul trimestru al anului 2018 indica o crestere de 37% a volumului de prime brute subscrise, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ceea ce ne da incredere ca vom atinge obiectivele foarte ambitioase pe care ni le-am stabilit pentru acest an, precum si pentru anii urmatori, cand compania se asteapta la o crestere profitabila. Ne bazam atat pe suportul grupului din care facem parte, pe sprijinul si increderea partenerilor nostri, cat si pe o echipa tanara si extrem de dinamica, plina de idei si dornica sa arate, prin Gothaer, ca detaliile fac diferenta in piata romaneasca de asigurari. Iar pasii pe care ii facem ne intaresc convingerea unei abordari corecte, sustenabile, care sa aduca intotdeauna, in final, valoare clientilor nostri", a mai punctat Anca BABANEATA.

In 2017, Grupul Gothaer a inregistrat o crestere de 5,6% a venitului net consolidat (165 milioane euro) si de 8% a capitalurilor proprii (2.154 milioane euro), iar marja de solvabilitate la nivel de grup a inregistrat un trend ascendent, imbunatatit fata de anul anterior, ajungand la 257% in ultimul trimestru al anului trecut. "Am atins si depasit etape majore in implementarea strategiei Grupului Gothaer 2020: digitalizarea modelului de business evolueaza in toate directiile companiei, punandu-se astfel in practica structuri si procese mai eficiente", a declarat Karsten EICHMANN, CEO, Grup Gothaer.

Gothaer este un asigurator in plina dezvoltare, cu peste 200 de angajati si un volum de prime brute subscrise de peste 119 milioane lei. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucuresti si din alte orase mari din Romania, prin intermediul partenerilor sai comerciali, precum si online, pe gothaer.ro.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 17.05.2018

Cele mai recente stiri:
» Campania de educatie financiara "Traieste Viitorul!" propune o schimbare in lista de prioritati financiare ale romanilor
» Proiectul de Norma privind distributia de asigurari, in consultare publica pana pe 29 octombrie. Vezi principalele aspecte reglementate!
» Cinci noi publicatii XPRIMM vor fi lansate la Baden-Baden
» "Ghidul sigurantei casei tale" se distribuie astazi impreuna cu ziarul LIBERTATEA
» Proiectul Normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor, in dezbatere publica timp de o luna: Principalele prevederi!
» Actionariatul SAFETY Broker se consolideaza. Compania, evaluata la 3,97 mil EUR
» VIDEO: Madalin ROSU: S-a observat o frecventa mai mare a daunelor la politele RCA pe o luna
» Toamna aceasta a imbogatit echipa CertAsig
» VIDEO: WATFORD Insurance s-a lansat oficial pe piata asigurarilor din Romania
» A inceput Romanian Security Fair! Brosura "Ghidul sigurantei casei tale", distribuita la eveniment


Create AccountLog In Your Account