Stiri externe

Swiss Re, Falls Lake si Arrowhead lanseaza o asigurare parametrica impotriva cutremurelor


Swiss Re a lansat, in colaborare cu Falls Lake si Arrowhead, o noua solutie de protectie prin asigurare parametrica impotriva cutremurelor. Sub denumirea de Quake Assist, noua asigurare parametrica pentru cutremure acopera riscul de intrerupere a afacerii, la nivelul Californiei, chiar daca, in urma cutremurului, nu se produc pagube la cladirea asiguratului.

Asigurarea, conceputa special pentru companiile mici si mijlocii, achita despagubirea automat, daca sunt indeplinite anumite conditii. Astfel, consumatorii vor fi despagubiti in functie de severitatea seismului (mai mare sau egala cu 4 grade pe scara Richter) si de distanta fata de epicentrul cutremurului. Noua polita va fi comercializata prin Arrowhead General Insurance Agency.

"Ce face ca acest produs sa fie unic este faptul ca proprietatea asiguratului nu trebuie sa fi experimentat pagube, pentru ca acoperirea pentru intreruperea afacerii sa intre in vigoare. Aceasta clauza e declansata cand o companie este inchisa in urma unui cutremur. Chiar daca vor fi nevoiti sa inchida si, implicit, sa fie afectati financiar, antreprenorii vor avea in continuare anumite cheltuieli de suportat: salariile angajatilor, chiria cladirii etc. Acest program le ofera proprietarilor linistea necesara, pentru ca ei stiu ca sunt acoperiti prin asigurare", a declarat Steve BOUKER - Executive Vice-president, Arrowhead.

Aceasta nu este prima inovatie pe care Swiss Re o aduce in piata anul acesta. Astfel, compania a testat, in India, optimizarea managementului dosarelor de dauna cu ajutorul imaginilor din satelit, in asigurarea culturilor agricole. Cu ajutorul imaginilor, poate fi estimat nivelul secetei si/sau al umiditatii intr-o anumita zona si, in baza imaginilor, fermierii pot fi despagubiti mai rapid.

Totodata, Swiss Re a introdus in Europa asigurarea parametrica Flow, asigurare conceputa special pentru protejarea companiilor europene impotriva riscului financiar presupus de nivelul ridicat/scazut al raurilor. Elementele personalizate ale politei pot urmari si analiza nivelul expunerii la risc, iar fiecare consumator beneficiaza de acoperire personalizata si calibrata conform nivelului individual de expunere.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 13.03.2019

Cele mai recente stiri:
» Protestele "vestelor galbene" ii costa pe asiguratori milioane de euro
» Daunele asigurate in urma inundatiilor din Australia, estimate la peste 1 miliard de dolari
» SWISS Re: Pietele emergente vor ramane motorul de crestere pentru industria globala de asigurari
» ALLIANZ este interesata de bratul de administrare de active al DEUTSCHE Bank
» BOEING a suspendat intreaga flota 737 si a oprit pentru moment livrarea de avioane MAX 8
» Aon, parteneriat cu Zesty.ai, pentru optimizarea capacitatii de subscriere
» Prima editie a Conferintei Internationale de Asigurari din Georgia: Principalele declaratii
» Grupul GENERALI: Profitul net s-a majorat, in 2018, cu 9,4%
» Hannover Re inoveaza pe piata InsurTech cu lansarea platformei hr | equarium
» GlobalData: Parteneriatele vor fi esentiale pentru succesul pe piata de asigurari cyber, in 2019


Create AccountLog In Your Account