Stiri externe

Swiss Re, Falls Lake si Arrowhead lanseaza o asigurare parametrica impotriva cutremurelor


Swiss Re a lansat, in colaborare cu Falls Lake si Arrowhead, o noua solutie de protectie prin asigurare parametrica impotriva cutremurelor. Sub denumirea de Quake Assist, noua asigurare parametrica pentru cutremure acopera riscul de intrerupere a afacerii, la nivelul Californiei, chiar daca, in urma cutremurului, nu se produc pagube la cladirea asiguratului.

Asigurarea, conceputa special pentru companiile mici si mijlocii, achita despagubirea automat, daca sunt indeplinite anumite conditii. Astfel, consumatorii vor fi despagubiti in functie de severitatea seismului (mai mare sau egala cu 4 grade pe scara Richter) si de distanta fata de epicentrul cutremurului. Noua polita va fi comercializata prin Arrowhead General Insurance Agency.

"Ce face ca acest produs sa fie unic este faptul ca proprietatea asiguratului nu trebuie sa fi experimentat pagube, pentru ca acoperirea pentru intreruperea afacerii sa intre in vigoare. Aceasta clauza e declansata cand o companie este inchisa in urma unui cutremur. Chiar daca vor fi nevoiti sa inchida si, implicit, sa fie afectati financiar, antreprenorii vor avea in continuare anumite cheltuieli de suportat: salariile angajatilor, chiria cladirii etc. Acest program le ofera proprietarilor linistea necesara, pentru ca ei stiu ca sunt acoperiti prin asigurare", a declarat Steve BOUKER - Executive Vice-president, Arrowhead.

Aceasta nu este prima inovatie pe care Swiss Re o aduce in piata anul acesta. Astfel, compania a testat, in India, optimizarea managementului dosarelor de dauna cu ajutorul imaginilor din satelit, in asigurarea culturilor agricole. Cu ajutorul imaginilor, poate fi estimat nivelul secetei si/sau al umiditatii intr-o anumita zona si, in baza imaginilor, fermierii pot fi despagubiti mai rapid.

Totodata, Swiss Re a introdus in Europa asigurarea parametrica Flow, asigurare conceputa special pentru protejarea companiilor europene impotriva riscului financiar presupus de nivelul ridicat/scazut al raurilor. Elementele personalizate ale politei pot urmari si analiza nivelul expunerii la risc, iar fiecare consumator beneficiaza de acoperire personalizata si calibrata conform nivelului individual de expunere.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 13.03.2019

Cele mai recente stiri:
» SUA: Soferii "nu se pot abtine" din a folosi telefonul mobil in timp ce conduc
» Marea Britanie: Crestere alarmanta in randul clientilor care isi anuleaza asigurarile pentru ca nu si le mai pot permite
» Companiile nipone dezvolta produse pentru turistii neasigurati
» Profitul net al grupului GENERALI a crescut cu 28,1% in primele trei luni din 2019
» Aon: Tornadele si furtunile care au lovit SUA, luna trecuta, au provocat pagube de ordinul miliardelor de dolari
» SUA: De cati bani ai nevoie pentru a te considera bogat? Raspunsul depinde de varsta
» Grupul ALLIANZ: Profit operational de 3 miliarde de euro in primele trei luni din 2019
» Avertisment: Riscurile de securitate cibernetica, mai costisitoare decat riscurile pentru dezastrele naturale
» Marea Britanie: 94% dintre parinti insista ca educatia financiara sa fie disciplina obligatorie in scoli
» FBI: Pierderile provocate de criminalitatea cibernetica, aproape duble in 2018


Create AccountLog In Your Account