Swiss Re: Progresele facute de tehnologie pot contribui la diminuarea deficitului de asigurare - Romania...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Swiss Re: Progresele facute de tehnologie pot contribui la diminuarea deficitului de asigurare


In vederea diminuarii fenomenului de sub-asigurare la nivel global, pe fondul progreselor facute de tehnologie, reprezentantii reasiguratorului Swiss Re mizeaza pe dezvoltarea de noi tipuri de solutii de reasigurare, care sa vina in sprijinul asiguratorilor in vederea unei mai bune gestionari a portofoliilor, respectiv a dezvoltarii unor noi linii de business si a extinderii activitatii catre noi piete.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Monte Carlo, reprezentantii reasiguratorului elvetian au punctat asupra necesitatii dezvoltarii de nou solutii si servicii de reasigurare.

"Progresele tehnologice dezvolta o noua generatie de produse; tehnologia trebuie utilizata pentru a intelege, gestiona si, in cele din urma, de a reduce riscurile la care suntem expusi. Swiss Re raspunde cererii crescande din partea clientilor prin dezvoltarea de noi soluti si servicii. Noi tipuri de solutii, pregatite pentru a fi implementate, permit asiguratorilor sa ofere clientilor finali, produsele si serviciile cele mai potrivite".

"Companiile de asigurare isi regandesc modelele de business pentru a dezvolta noi oportunitati si pentru a oferi serviciile cele mai bune consumatorului final. Industria de reasigurari poate veni in sprijinul acestora cu servicii si solutii pregatite de a fi implementate, solutii care pot contribui la cresterea volumului de business si a profitabilitatii. In acelasi timp, solutiile inovative pot ajuta industria sa faca progrese in ceea ce priveste diminuarea fenomenului tot mai raspandit, de sub-asigurare la nivel global. Din nou am putut observa, ca urmare a inundatiilor recente din SUA provocate de uraganul Harvey, precum si a inundatiilor devastatoare din Bangladesh, India si Nepal, ca deficitul de asigurare este unul real, acesta putand a fi diminuat cu ajutorul unor solutii care sa faca asigurarea mai cuprinzatoare si mai usor accesibila", a declarat Christian MUMENTHALER, CEO, Swiss Re.

An de an, pierderile cauzate de catastrofele naturale si de conditiile meteorologice extreme au "fost o povara pentru autoritatile locale", au subliniat reprezentantii Swiss Re. Potrivit estimarilor Swiss Re Institute, la nivelul anului 2016, la nivel global, pierderile neasigurate pe fondul catastrofelor naturale si a fenomenelor meteorologice extreme, s-au ridicat la 180 miliarde dolari.
Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» XPRIMM Time for Business - FORECAST 2018 reuneste specialistii din piata asigurarilor
» COLONNADE Insurance s-a lansat oficial pe piata din Romania
» Gheorghe GRAD: Uneori se vorbesc "doua limbi straine" in contractele de asigurare
» Dezvoltarea profesionala e pe lista ta de rezolutii pentru noul an? Participa la cursurile organizate de ISF in perioada urmatoare!
» VIDEO: Nigel WILLIAMS, CertAsig: Solvency II a avut un impact pozitiv asupra companiei
» ASF a aprobat transferul portofoliului de asigurari al ATE Insurance la EUROINS
» Cod Portocaliu de ninsori si viscol. Lipsa anvelopelor de iarna poate duce la refuzul despagubirii CASCO!
» COLONNADE Insurance isi incepe oficial activitatea in Romania
» VIDEO: Gheorghe GRAD: Cati bani dau romanii pe asigurari, cat ar fi bine sa dea si pe ce?
» Anna GRZELONSKA: Exista loc suficient de crestere pentru asigurarile de viata si sanatate


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2018 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM