Stiri externe

TOKIO Marine deschide o filiala la Luxemburg pentru administrarea business-ului din UE


TOKIO Marine a anuntat deschiderea unei filiale la Luxemburg pentru a asigura continuitatea business-ului la nivelul Uniunii Europene, ca urmare a Brexit-ului. "Indiferent de rezultatul negocierilor in ceea ce priveste Brexit-ul, noua filiala de la Luxemburg va avea rolul de a oferi continuitate activitatii noastre, pentru clientii si partenerii nostri", au punctat reprezentantii gigantului japonez.

TOKIO Marie a fost fondata in urma cu mai bine de 130 de ani (1879) fiind, de altfel, prima si cea mai mare companie de asigurari din Japonia.

La nivel mondial, asiguratorul este prezent in 38 de tari, iar in ceea ce priveste activitatea din Spatiul Economic European - aceasta era coordonate din Marea Britanie prin intermediul TOKIO Marine HCC si TOKIO Marine Kiln.

La nivelul anului 2016, TOKIO Marine administra active de peste 194 miliarde dolari americani si avea un acapital de 25 miliarde dolari, si peste 36.000 angajati.

"Luxemburg ofera o locatie excelenta si suntem incantati de aceasta oportunitate. Cel mai important lucru este ca prin aceasta relocare, odata cu parasirea Marii Britanii a Uniunii Europene, ne vom putea continua activitatea in conditii similare, clientii nostri putand beneficia in continuare de solutii stabile, pe termen lung", a spus Charles FRANKS, Directorul Executiv al TOKIO Marine Kiln.

Dupa primirea tuturor aprobarilor din partea Commissariat aux Assurances, reprezentantii TOKIO Marine se asteapta ca noua companie sa demareze activitatea la inceputul anului viitor.

"Luxemburg se afla in centrul Europei si gazduieste unele dintre cele mai importate institutii de pe continent. Statul Luxemburg sustine industria serviciilor financiare, iar in ceea ce priveste autoritatea de reglementare - este una experimentata si are o abordare robusta si pragmatica. Post-Brexit, Luxemburg va deveni probabil, un loc important pentru piata de asigurari din Europa", a declarat Barry COOK, CEO al TOKIO Marine HCC International Holding.


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 06.09.2017

Cele mai recente stiri:
» RESO pregateste listarea la bursa pentru luna aprilie
» TALANX vizeaza pentru anul 2018 un profit de 850 milioane euro
» IIS a incheiat o colaborare cu The Institutes
» UBER opreste testarile pe sosele dupa ce o masina autonoma a ucis un pieton in SUA
» EUROINS vizeaza expansiunea pe piata din Polonia
» Afaceri de 3,6 miliarde euro pentru GENERALI CEE Holding in 2017
» Profit net de 2,11 miliarde euro pentru GENERALI in 2017
» Afacerile GROUPAMA pe pietele din ECE au sporit cu 6,2% pana la 567 milioane euro in 2017
» Bulgaria: KBC are "unda verde" pentru a detine integral UBB-MetLife
» SAVA Re intra pe piata de pensii private din Macedonia

Create AccountLog In Your Account