Stiri externe

Thailanda: Asigurare de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg aceasta destinatie


Autoritatea care reglementeaza industria de asigurari din Thailanda (Thailand Insurance Commission) a aprobat asigurarea de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg sa viziteze aceasta tara. Asigurarea este valabila inclusiv pentru turistii care vin din tarile considerate cu risc ridicat, informeaza ITIJ (International Travel & Health Journal).

Potrivit sursei citate, sunt eligibili pentru aceasta asigurare turistii care au un certificat care le confera dreptul de a intra in aceasta tara - fie un certificat "fit-to-fly-health", fie unul "fit-to-travel-health", fie un certificat medical care sa demonstreze ca, cu 72 de ore inainte de calatorie, turistii au fost testati prin metoda PT-PCR, iar testele sunt negative pentru COVID-19.

International Travel & Health Journal sustine ca asigurarea de calatorie impotriva COVID-19 e structurata dupa cum urmeaza:
  • In caz de deces provocat de noul coronavirus, asiguratorul plateste beneficii/compensatii pentru costurile cu inmormantarea si repatrierea, in limita a 102.000 dolari;
  • Pentru tratamentul medical aferent COVID-19, asiguratorul achita, de asemenea, beneficii sau compensatii in valoare totala de pana la 102.000 dolari.
Suthipol TAWEECHAIKARN - Secretary General, Thailand Insurance Commission -, subliniaza ca aceasta asigurare a fost aprobata la finele lunii august, politele putand fi achizitionate online. Primele acopera o perioada cuprinsa intre 30 de zile si un an, fiind evaluate in functie de riscul de infectare cu COVID-19 cu care este catalogata tara de origine a turistului.

Potrivit sursei citate, polita poate fi incheiata la 12 asiguratori din Thailanda: Dhipaya Insurance, Bangkok Insurance, Chubb Samaggi Insurance, Navakij Insurance, Thaivivat Insurance, Pacific Cross Health Insurance, The Falcon Insurance, Mittare Insurance, Muang Thai Insurance, Viriyah Insurance, Syn Mun Kong Insurance, Southeast Insurance, Asia Insurance 1950, Bangkok Life Assurance, Muang Thai Life Assurance, Ocean Life Insurance.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 09.09.2020

Cele mai recente stiri:
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%
» Ungaria: MNB le solicita asiguratorilor revizuirea tarifelor RCA
» Croatia: Primele brute subscrise in piata de asigurari ar putea scadea, pana la finele anului, cu 4,4% y-o-y


Create AccountLog In Your Account