Romania

UNSAR: Asiguratorii platesc daune semnificative atunci cand accidentele implica decese sau vatamari corporale


"Stim ca nicio despagubire nu poate inlocui o persoana draga, insa companiile de asigurari platesc daune semnificative atunci cand situatia implica decese sau vatamari corporale, si nu numai", a transmis UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania printr-un mesaj publicat pe retelele sociale, ca urmare a numeroaselor si gravelor accidente auto din ultima perioada.

Uniunea a amintit ca, in primul semestru al acestui an, industria de asigurari a platit in baza politelor RCA aproape 300 milioane de lei despagubiri pentru vatamari corporale, cu o valoare a daunei medii de aproape 44.000 lei.

"Industria de asigurari este unul dintre contributorii importanti in comunitate, in special in momentele dificile", arata UNSAR.

Ca regula, cadrul legal aplicabil contractelor de asigurare RCA prevede limite de raspundere la un nivel de 1.220.000 euro pentru prejudicii materiale si 6.070.000 euro pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial (daune morale).

"La nivelul industriei, ne orientam demersurile in sprijinul clientilor nostri si al familiilor lor, plecand de la abordarea umana a celor care lucreaza in asigurari de a-si oferi sprijinul in perioadele dificile prin care pot trece cei din comunitatile lor", mai spun oficialii Uniunii.

UNSAR se implica activ mai multe campanii de educatie si preventie rutiera, dezvoltand campania "Atent in trafic" si sustinand demersul "Treaz la Volan".


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 09.10.2019

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Conferinta Anuala a UNSAR a dezbatut provocarile industriei de asigurari din urmatorii 10 ani - Principalele declaratii
» Ora de Risc: retrospectiva 2019 - tendinte 2020 in piata de brokeraj
» Cutremur de 3,8 grade in Buzau
» Peste 4.000 de interventii gestionate de pompieri, in perioada 7 - 9 decembrie, la nivel national
» CONCURS: Esti un sofer gata de iarna?
» Te-ai inscris in programul CANDIDATUL? Vezi cine sunt antrenorii si juratii!
» Virgil SONCUTEAN: Avem o piata in plin proces de maturizare
» Compania de Transport Public Constanta cauta asigurator CASCO pentru parcul auto
» OMNIASIG: Crestere de 14% a subscrierilor din primele noua luni
» VIDEO: Alexandra GARDAN, MediHelp: Cresterea pietei asigurarilor de sanatate din 2020 isi va mentine ritmul din acest an


Create AccountLog In Your Account