Romania

UNSAR: Asiguratorii platesc daune semnificative atunci cand accidentele implica decese sau vatamari corporale


"Stim ca nicio despagubire nu poate inlocui o persoana draga, insa companiile de asigurari platesc daune semnificative atunci cand situatia implica decese sau vatamari corporale, si nu numai", a transmis UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania printr-un mesaj publicat pe retelele sociale, ca urmare a numeroaselor si gravelor accidente auto din ultima perioada.

Uniunea a amintit ca, in primul semestru al acestui an, industria de asigurari a platit in baza politelor RCA aproape 300 milioane de lei despagubiri pentru vatamari corporale, cu o valoare a daunei medii de aproape 44.000 lei.

"Industria de asigurari este unul dintre contributorii importanti in comunitate, in special in momentele dificile", arata UNSAR.

Ca regula, cadrul legal aplicabil contractelor de asigurare RCA prevede limite de raspundere la un nivel de 1.220.000 euro pentru prejudicii materiale si 6.070.000 euro pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial (daune morale).

"La nivelul industriei, ne orientam demersurile in sprijinul clientilor nostri si al familiilor lor, plecand de la abordarea umana a celor care lucreaza in asigurari de a-si oferi sprijinul in perioadele dificile prin care pot trece cei din comunitatile lor", mai spun oficialii Uniunii.

UNSAR se implica activ mai multe campanii de educatie si preventie rutiera, dezvoltand campania "Atent in trafic" si sustinand demersul "Treaz la Volan".


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 09.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Romanii pierd anual peste 35 mil. euro din drepturile de compensare pentru zboruri anulate sau intarziate pe care nu le solicita
» BAAR si ISF organizeaza Conferinta "Asigurarile auto si siguranta in trafic in era digitala"
» Asigurarile pentru trotinetele sau bicicletele electrice, dezbatute la nivel European
» MARSH organizeaza competitia #ReWrite: Hackathon
» Peste 400 de accidente rutiere s-au produs, in primele 9 luni, in urma neacordarii de prioritate pietonilor
» Combaterea fraudelor in domeniul daunelor, o preocupare pentru industria asigurarilor
» Electrica aloca un buget de 3,62 milioane de lei pentru asigurari RCA si CASCO
» RoboCasa, acum si cu sfaturi despre protectia mediului!
» Peste 1,7 milioane de locuinte sunt protejate prin polita PAD. Top judete cu cel mai mare grad de cuprindere in asigurare
» ASF are in vedere eliminarea, in scurt timp, a limitarilor aplicabile distribuitorilor de asigurari din alte state membre


Create AccountLog In Your Account