UNSAR: In urma modificarilor legislative, piata RCA functioneaza in parametri normali - Romania - Asigurari...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

UNSAR: In urma modificarilor legislative, piata RCA functioneaza in parametri normali


Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) a transmis ca, desi au existat numeroase schimbari in ultima perioada, piata RCA functioneaza in parametri normali, conform cadrului de reglementare.

"Avand in vedere informatiile vehiculate in mass-media legate de potentiale disfunctionalitati ale pietei asigurarilor obligatorii auto - RCA, precum si despre riscul "exploziei primelor de asigurare" datorate unor aspecte legate de Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA), UNSAR doreste clarificarea acestora, in scopul unei bune informari a publicului larg. Desi legislatia aferenta industriei de asigurari a suferit modificari substantiale in ultima perioada, piata a continuat sa functioneze in parametri normali, conform cadrului de reglementare, nefiind sesizate schimbari care sa puna sub semnul intrebarii buna sa functionare pe niciun segment", a mentionat Uniunea intr-un comunicat de presa.

Conform UNSAR, la o luna de la eliminarea plafonarii tarifelor RCA, atentia tuturor partilor implicate s-a indreptat catre identificarea celor mai bune masuri ce urmeaza a fi incluse in legislatia secundara. In acest sens, au fost demarate discutii constructive cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si alte institutii abilitate, dorinta tuturor celor implicati fiind aceea de a creste nivelul de protectie a consumatorilor, increderea lor in sistemul de asigurari, dar mai ales stabilitatea pietei de profil.

"In scenariul in care contributiile societatilor de asigurare la FGA va creste, consumatorul va fi protejat prin prevederile noii legi RCA care limiteaza cheltuielile administrative pentru acest produs", au precizat reprezentantii UNSAR.

"In ceea ce priveste alte cresteri ale politelor de asigurare obligatorii, pentru o mai clara evidentiere, subliniem ca pretul Politei de Asigurare contra Dezastrelor (PAD) este fixat prin lege si este echivalentul a 10, respectiv 20 de euro pe an, in functie de tipul de casa, fara a se tine cont de cheltuielile administrative ale societatilor de asigurare. Astfel, in acest moment, consideram ca propagarea unor informatii care nu au niciun fundament real si care afecteaza increderea consumatorilor in industria de asigurari va avea urmari negative asupra pietei, impiedicand asezarea acesteia pe baze solide si predictibile", au adaugat acestia.

Amintim ca, dupa sase luni de tarife plafonate, in data de 19 mai 2019, au intrat in vigoare tarifele de referinta RCA, calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

De asemenea, Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie - cunoscuta sub denumirea de Legea RCA - a fost publicata, pe 12 iunie 2017, in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare peste 30 de zile, respectiv din 12 iulie a.c.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 19.06.2017

Cele mai recente stiri:
» Un autocar cu 36 de persoane s-a rasturnat la Rasnov. Vehiculul este asigurat la CITY Insurance
» PROPERTY Insurance Report FY2016 se lanseaza luni la Munchen
» Prevenirea accidentelor rutiere: Politistii au sanctionat pietonii indisciplinati
» Care este cea mai importanta asigurare pe care o incheiati inainte de a pleca in vacanta?
» CIGNA si DESTINE Broker organizeaza un seminar dedicat asigurarilor de sanatate
» CN Aeroporturi Bucuresti vrea sa asigure RCA peste 250 de autovehicule din parcul auto
» Asiguratorii din Romania investesc cei mai multi bani in titluri de stat
» ASITO Kapital asigura conducerea HIDROELECTRICA prin polite D&O
» Gospodarii si masini din mai multe judete, afectate de ploile de miercuri
» Ce facem in cazul unui accident, fiind vinovat un sofer cu o masina inmatriculata in alta tara?


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:



Arhiva









Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM