Stiri externe

Un start-up din SUA lanseaza, in contextul COVID-19, scutere electrice cu sistem de autocuratare NanoSeptic pentru ghidon si frane


Wheels - un start-up american care a fost nevoit, recent, sa intrerupa serviciul de partajare a scuterelor electrice, pentru a limita raspandirea COVID-10 -, s-a reorientat rapid. Astfel, scuterele electrice Wheels vor fi disponibile din nou pentru restaurante, organizatii non-profit, livratori, si nu numai, insa mijloacele de transport vor fi echipate cu sisteme de autocuratare NanoSeptic pentru ghidon si frane.

Potrivit Tech Crunch, tehnologia NanoSeptic foloseste nano-cristale minerale pentru a crea o reactie de oxidare mai puternica decat cea generata de clor. Astfel, scuterele electrice produse de companie vor fi echipate cu sistem de autocuratare NanoSeptic pentru ghidon si frane, insa tehnologia de autocuratare poate fi aplicata pentru orice suprafata, sustine compania, de la mousepad, la manere de usi.

Scuterele electrice pot fi inchiriate saptamanal sau lunar sau pot fi cumparate. Inchirierea saptamanala presupune 29,99 dolari, cea lunara - 89,99 dolari, in vreme ce achizitia unui scuter inseamna o investitie de 999 dolari. Wheels s-a reorientat la tehnologia NanoSeptic dupa ce, in februarie, a interupt temporar serviciul, in contextul COVID-19, si a trebuit sa renunte la o parte din angajati.

"Inainte de intreruperea temporara a serviciilor, luam toate masurile adecvate pentru a pastra scuterele curate. Scuterele erau curatate frecvent si amanuntit cu dezinfectant, insa, in contextul in care acestea erau folosite zilnic de mai multi oameni, iar compania nu avea resursele necesare pentru a desemna un operator care sa dezinfecteze manual scuterele inainte de fiecare utilizare, am considerat ca este nevoie de o solutie diferita", arata Wheels, pe site-ul oficial al companiei.

Wheels a fost lansat la inceputul anului trecut si, pana in prezent, s-a extins in San Diego, Miami, Dallas, Austin, Scottsdale, Cleveland, Chicago, Tallahassee, Texas A&M, Orlando, Salt Lake City, precum si in Stockholm (Suedia). In perioada urmatoare, Wheels vizeaza o extindere rapida in SUA, dar si in Europa, acolo unde, in viitorul apropiat, vrea sa se lanseze pe unele dintre cele mai importante piete.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 30.03.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account