Romania

VIDEO: Nicoleta RADU: PAID detine suficiente fonduri pentru despagubirea oricarui tip de dauna
Cat de importante sunt asigurarile de locuinte, ce acopera o polita obligatorie PAD, dar si care este strategia PAID pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare se numara printre subiectele dezbatute de Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania -, Andreea RADU - Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, marti, 11 iunie a.c., la emisiunea Ora de Risc difuzata de RFI Romania.

Ploile abundente din ultima perioada au provocat inundatii si alunecari de teren in mai multe judete din tara, autoritatile fiind nevoite sa intervina pentru extragerea apei acumulate din locuinte, anexe gospodaresti, subsoluri, curti sau strazi. De asemenea, potrivit IGSU, salvatorii au intervenit pentru degajarea copacilor cazuti pe carosabili, salvarea de vieti omenesti sau inlaturarea acoperisurilor desprinse din cauza vantului puternic.

"Atat in lume, cat si in Romania, au avut loc schimbari climatice in ultimul timp. Aceste schimbari s-au petrecut pe parcursul ultimelor decade, insa, in ultima perioada au devenit din ce in ce mai neobisnuite. In acest context, si in contextul in care oricum Romania este expusa unor riscuri naturale de tip cutremur, alunecari de teren si inundatii, in urma cu peste 10 ani, autoritatile au considerat ca ar fi necesara infiintarea unei scheme, pentru a proteja populatia, in mod special pe cea vulnerabila, impotriva acestor dezastre", a precizat Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

Potrivit oficialului PAID Romania, Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a fost conceput pentru a ajuta populatia in cazul unui eveniment major de tip cutremur, inundatii sau alunecari de teren, insa din nefericire romanii si in special tinerii, nu constientizeaza importanta acestor tipuri de asigurari.

"Din nefericire romanii inca nu constientizeaza importanta acestei scheme. Daca ne uitam la cifre, in momentul de fata exista in Romania 9 milioane de locuinte, iar dintre acestea doar 1,7 milioane sunt asigurate impotriva celor trei riscuri. Altfel spus, una din cinci locuinte are asigurare, ceea ce este trist, pentru ca fenomenele meteorologice de acum ne demonstreaza cu atat mai mult nevoia acuta de asigurari impotriva acestor evenimente", a mentionat Nicoleta RADU.

"PAID are in momentul de fata fonduri suficiente pentru a despagubi orice tip de dauna. Avem un program de reasigurare de aproape 1 miliard de euro, care poate fi pus la dispozitia celor care sufera daune in orice moment. Si acest program este constituit cu precadere pentru situatii extreme, de exemplu daca Romania s-ar confrunta din nou cu un cutremur major", a daugat Nicoleta RADU.

Care sunt obiectivele PAID pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare?

"PAID are o strategie pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare, acesta fiind obiectivul nostru major. Ne-am propus ca in urmatorii cinci ani sa aducem acest grad de cuprindere undeva la 40%. Una dintre cele mai importante activitati pe care le desfasuram in momentul de fata este campania de informare si constientizare a publicului, referitor la existenta acestui tip de asigurare, apoi fata de beneficiile pe care acest tip de asigurare le poate avea", a spus Nicoleta RADU.

"Noi ne dorim ca populatia sa constientizeze care sunt riscurile, deoarece sunt foarte multi proprietari de locuinte trecuti de varsta de 40 de ani si doar aceia mai stiu care sunt efectele unui cutremur de asemenea anvergura ca cel din 1977. Cei mai tineri nu isi imagineaza ce ar putea sa insemne un astfel de cutremur. Si noi asta am avut in vedere. Sa-i aducem pe cei care nu stiu cat mai aproape de acele momente. In campanie am adus in atentia publicului oameni care au trecut prin acele momente si care pot sa depuna marturii despre ce s-a intamplat atunci, astfel incat imaginea sa fie cat mai credibila", a concluzionat Nicoleta RADU.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".


Share |


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 12.06.2019

Cele mai recente stiri:
» Daunele produse de inundatii au crescut de peste 4 ori in primele 7 luni din 2019
» Oboseala, un pericol la volan! 4% din populatie sufera de somnolenta diurna excesiva
» Echipa de subscriere a ERGO Asigurari se mareste
» Teme de interes si traineri cu experienta, pe lista cursurilor ISF din aceasta toamna
» Mercer Marsh Benefits: Asigurarile private de sanatate, printre cele mai intalnite beneficii de protectie financiara
» Madalin ROSU: Piata are nevoie de inovatie, de o gandire "out of the box"
» GROUPAMA Asigurari introduce o noua clauza politei CASCO pentru clientii persoane juridice
» Banca Mondiala acorda Romaniei 50 milioane de euro pentru infrastructura Politiei de raspuns la dezastrele naturale
» Dezastrele naturale urca valoarea daunelor achitate de PAID, in primele 7 luni din acest, la peste 2,9 mil. lei
» Adrian MARIN primeste aprobarea ASF pentru un nou mandat la conducerea GENERALI


Create AccountLog In Your Account