Romania

VIDEO: Nicoleta RADU: PAID detine suficiente fonduri pentru despagubirea oricarui tip de dauna
Cat de importante sunt asigurarile de locuinte, ce acopera o polita obligatorie PAD, dar si care este strategia PAID pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare se numara printre subiectele dezbatute de Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania -, Andreea RADU - Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, marti, 11 iunie a.c., la emisiunea Ora de Risc difuzata de RFI Romania.

Ploile abundente din ultima perioada au provocat inundatii si alunecari de teren in mai multe judete din tara, autoritatile fiind nevoite sa intervina pentru extragerea apei acumulate din locuinte, anexe gospodaresti, subsoluri, curti sau strazi. De asemenea, potrivit IGSU, salvatorii au intervenit pentru degajarea copacilor cazuti pe carosabili, salvarea de vieti omenesti sau inlaturarea acoperisurilor desprinse din cauza vantului puternic.

"Atat in lume, cat si in Romania, au avut loc schimbari climatice in ultimul timp. Aceste schimbari s-au petrecut pe parcursul ultimelor decade, insa, in ultima perioada au devenit din ce in ce mai neobisnuite. In acest context, si in contextul in care oricum Romania este expusa unor riscuri naturale de tip cutremur, alunecari de teren si inundatii, in urma cu peste 10 ani, autoritatile au considerat ca ar fi necesara infiintarea unei scheme, pentru a proteja populatia, in mod special pe cea vulnerabila, impotriva acestor dezastre", a precizat Nicoleta RADU, Director General, PAID Romania.

Potrivit oficialului PAID Romania, Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a fost conceput pentru a ajuta populatia in cazul unui eveniment major de tip cutremur, inundatii sau alunecari de teren, insa din nefericire romanii si in special tinerii, nu constientizeaza importanta acestor tipuri de asigurari.

"Din nefericire romanii inca nu constientizeaza importanta acestei scheme. Daca ne uitam la cifre, in momentul de fata exista in Romania 9 milioane de locuinte, iar dintre acestea doar 1,7 milioane sunt asigurate impotriva celor trei riscuri. Altfel spus, una din cinci locuinte are asigurare, ceea ce este trist, pentru ca fenomenele meteorologice de acum ne demonstreaza cu atat mai mult nevoia acuta de asigurari impotriva acestor evenimente", a mentionat Nicoleta RADU.

"PAID are in momentul de fata fonduri suficiente pentru a despagubi orice tip de dauna. Avem un program de reasigurare de aproape 1 miliard de euro, care poate fi pus la dispozitia celor care sufera daune in orice moment. Si acest program este constituit cu precadere pentru situatii extreme, de exemplu daca Romania s-ar confrunta din nou cu un cutremur major", a daugat Nicoleta RADU.

Care sunt obiectivele PAID pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare?

"PAID are o strategie pentru cresterea gradului de cuprindere in asigurare, acesta fiind obiectivul nostru major. Ne-am propus ca in urmatorii cinci ani sa aducem acest grad de cuprindere undeva la 40%. Una dintre cele mai importante activitati pe care le desfasuram in momentul de fata este campania de informare si constientizare a publicului, referitor la existenta acestui tip de asigurare, apoi fata de beneficiile pe care acest tip de asigurare le poate avea", a spus Nicoleta RADU.

"Noi ne dorim ca populatia sa constientizeze care sunt riscurile, deoarece sunt foarte multi proprietari de locuinte trecuti de varsta de 40 de ani si doar aceia mai stiu care sunt efectele unui cutremur de asemenea anvergura ca cel din 1977. Cei mai tineri nu isi imagineaza ce ar putea sa insemne un astfel de cutremur. Si noi asta am avut in vedere. Sa-i aducem pe cei care nu stiu cat mai aproape de acele momente. In campanie am adus in atentia publicului oameni care au trecut prin acele momente si care pot sa depuna marturii despre ce s-a intamplat atunci, astfel incat imaginea sa fie cat mai credibila", a concluzionat Nicoleta RADU.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".


Share |


Editor: Bianca CIOCOTISAN | Publicat pe 12.06.2019

Cele mai recente stiri:
» Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!
» VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
» VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei
» Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018
» VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
» Incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale! Examenul de admitere, exclusiv online
» Digitalizarea si procesele de invatare - noi programe de pregatire profesionala in asigurari
» Serviciul de Ambulanta Caras-Severin aloca aproape 1 mil. lei pentru asigurari auto
» INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19
» Dezbatere XPRIMM Time for Business: Cum convingem romanii sa se asigure?


Create AccountLog In Your Account