Romania

VIDEO: Ce ii atrage pe tineri sa aleaga o cariera in asigurari?


Tinerii din generatia Millennials sunt considerati viitorul in asigurari. Angajatorii apreciaza ca au foarte multe dintre calitatile cerute in domeniu - sunt dornici sa lucreze in echipa, au spirit antreprenorial si rezolva toate provocarile. De asemenea, ei sunt si viitori consumatori de asigurari.

De ce ar alege ei sa inceapa o cariera in asigurari? La aceasta intrebare, precum si la multe altele, au raspuns Marius LASLO, Director Executiv si Stefan PUNTEA, Reprezentant local Suceava - DESTINE Broker de Asigurare si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 13 februarie a.c., de RFI Romania.

"Eu spun ca sunt atrasi tinerii de industria de asigurari. Noi facem asta, un exemplu este Stefan PUNTEA, un tanar de succes. Este normal sa atragem tinerii, ei sunt viitorul si trebuie sa duca mai departe ce am construit pana acum si construim in prezent noi - "tinerii de peste 35 de ani". Este normal sa ii avem langa noi si sa ii pregatim pentru ce va urma", a declarat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker.

Stefan PUNTEA, Reprezentant local Suceava al DESTINE Broker, a explicat ca media de varsta a echipei lui este de 33 de ani. "Comparativ cu acum 5 ani, aceasta medie a scazut. Mi-a fost mai usor sa aduc aproape de mine oameni apropiati de varsta mea (31 ani), pentru ca am stiut care sunt nevoile lor", a spus el.

La nivelul companiei, media de varsta este de 37-40 ani, dar in ultimul timp vin in echipa nationala tot mai multi tineri, a precizat Marius LASLO.

"Cand am intrat in industrie, in 2009, m-au atras in primul rand banii. Eram in facultate cand am incheiat contractul cu DESTINE. Atunci am auzit de reforma pensiilor si apoi de o viitoare reforma a locuintelor. Dar cand am auzit ca o asigurare obligatorie (de locuinta) este doar 20 euro, am vrut sa ma concentrez si pe alte tipuri de polite. A venit 2010, timp in care m-am focusat pe toate tipurile de asigurari si asa am reusit sa primesc, pentru prima data, cel mai ravnit titlu din compania DESTINE Broker - de Brokerul Anului, iar DESTINE a reusit sa ajunga pe primul loc in Suceava", a spus Stefan PUNTEA

Conform acestuia, banii nu au fost singurul motiv pentru care a ramas in industrie. "Am vazut ca exista o legatura stransa intre membrii companiei, am vazut ca am fost rasplatit mai mult decat comisioanele care mi-au fost propuse si DESTINE Broker a dat dovada de transparenta. Un alt lucru care m-a motivat si m-a facut sa continuu a fost faptul ca am reusit inca din primul an sa fiu pe primul loc. Si cursurile de pregatire si dezvoltare profesionala m-au ajutat foarte mult", a completat el.

La randul sau, Marius LASLO a aratat ca a intrat in industria asigurarilor la 27 de ani tot datorita banilor. "Aveam mai mult timp liber pe langa job si am zis sa fac ceva pentru un castig suplimentar. Nu a fost usor, dar dupa trei luni am avut o propunere de salariu de trei ori mai mare decat castigam. Si am zis ca este loc de facut bani si cariera. Dar nu e usor sa ajungi la performanta, este nevoie de munca."

Care sunt pasii pe care un tanar ar trebui sa ii urmeze daca doreste o cariera in brokerajul de asigurari?

"In primul rand, trebuie sa aiba bacalaureatul. Se parcurge un curs de pregatire profesionala, dupa care sustine un examen si daca il trece poate incepe sa incheie asigurari. Sunt necesare si unele aptitudini, trebuie sa fie corect, onest, un bun negociator, sa studieze foarte bine conditiile de asigurare, informatiile pe care le transmite clientilor. Pe platforma noastra de e-learning avem chiar si cursuri dezvoltate impreuna cu asiguratorii, foarte bine structurate, de unde pot invata si tehnici de vanzare, de negociere, despre produse, ce riscuri acopera", a explicat Marius LASLO.

"As completa ca tinerii au nevoie si de multa ambitie si rabdare. Pentru ca la inceput veniturile nu sunt foarte mari, dar dupa o perioada de timp, dupa ce ne formam o serie de clienti si o echipa, atunci veniturile cresc, iar timpul pe care il dedicam scade", a adaugat Stefan PUNTEA.

In direct cu invitatii emisiunii a intrat Gabriela-Mihaela MURESAN, Doctorand in anul III la UBB Cluj, Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor.

Intrebata ce parere au tinerii studenti despre asigurari, ea a raspuns: "Sudentii sunt destul de reticenti in a urma o cariera in domeniul asigurarilor, deoarece au anumite prejudecati despre acest domeniu. Ei se pozitioneaza mult din perspectiva unui asigurat, nu din cea a unui viitor specialist in asigurari".

Teza de doctorat a Gabrielei MURESAN vizeaza in primul rand piata asigurarilor. "Mi-am propus sa studiez Impactul financiar si non-financiar al comportamentului etic si non-etic al asiguratorului", a precizat ea. Astfel, in vederea finalizarii tezei de doctorat, ea a pregatit un chestionar pentru angajatii din domeniul asigurarilor. Participa aici la sondaj.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.02.2018

Cele mai recente stiri:
» Schimbari in Board-ul ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
» VIDEO: Tinerii construiesc viitorul asigurarilor?
» INFOGRAFIC: Alunecarile de teren, in crestere in 2018. Cate locuinte au fost afectate?
» Deciziile adoptate miercuri de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara
» Premiile Brokerilor de Asigurare isi desemneaza joi castigatorii!
» Fermierii, incurajati sa incheie polite de asigurare agricole
» Incendiu puternic la Remat Ilfov. Populatia, avertizata prin Ro-Alert
» INFOGRAFIC: Cate locuinte au fost afectate de incendii in 2018?
» UNSAR lanseaza prima campanie de informare privind asigurarile de viata dedicata tinerilor
» ALLIANZ-TIRIAC lanseaza o noua asigurare auto, care imbina RCA si CASCO


Create AccountLog In Your Account