Stiri externe

Willis Towers Watson: Crestere dramatica a amenintarilor cibernetice


Cel putin 1 din 10 companii a pierdut peste 10 milioane de dolari din cauza atacurilor cibernetice, care, in ultimul an fiscal, au provocat, potrivit unui raport realizat de Willis Towers Watson, in parteneriat cu ESI ThoughtLab, pierderi anuale medii de 4,7 milioane de dolari.

In cadrul studiului, au fost analizate 467 de companii, din diverse sectoare de activitate, din 17 tari.

Studiul mai arata ca, cel mai probabil, firmele din intreaga lume vor creste investitiile in securitatea cyber cu 34%, in urmatorul an fiscal, dupa ce, anul anterior, acestea au crescut cu 17%. De asemenea, 12% dintre companii vor creste aceste investitii cu peste 50%, in conditiile in care numarul companiilor care s-au confruntat cu incidente cyber majore a crescut de la 57%, la 71%.

"Concluziile studiului arata, cat se poate de clar, ca, in acest an, companiile se confrunta cu un impact tot mai mare din partea adversarilor cheie, inclusiv a infractorilor cibernetici, a insiderilor rau-intentionati si a hackerilor sponsorizati de stat, in jurisdictii unde, de multe ori, legislatia locala e depasita. Stabilirea unei evaluari continue, printr-o abordare integrata a riscurilor cibernetice, este esentiala pentru atenuarea unui risc in continua crestere", spune Peter FOSTER - Cyber Risk Solutions Chairman, Willis Towers Watson.

Willis Towers Watson mai arata ca raspunsul companiilor la aceasta amenintare continua este cresterea bugetului pentru tehnologie, mentinand, in acelasi timp, un echilibru intre investitia in oameni si investitia in procese. Companiile se concentreaza pe identificarea riscurilor, pentru a aborda oorice vulnerabilitate si pentru a se asigura ca pot raspunde, cu succes si intr-un timp cat mai scurt, atacurilor cibernetice.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.07.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account