Socializare

Hi, what are you looking for?

XPRIMMXPRIMM

International

Reprezentantii CNPF au efectuat o vizita de studiu la Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania

O delegatie a Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), condusa de presedintele autoritatii, Cornelia Cozlovschi, a efectuat o vizita de documentare la Bucuresti, pe data de 12 septembrie 2022, in cadrul careia s-a intalnit cu presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din Romania, Nicu MARCU.

Intrevederea cu colegii romani a avut ca obiectiv schimbul de experienta si preluarea celor mai bune practici europene in materie de mecanisme si instrumente menite sa impulsioneze dezvoltarea pietei de capital.

Pornind de la faptul ca Republica Moldova a primit statutul de tara candidata la Uniunea Europeana (UE), partile au analizat posibile cai de asistenta pentru ajustarea cadrului legal si armonizarea legislatiei nationale in domeniu cu cea a UE.

Programul vizitei gazduite de ASF Romania a inclus si discutii referitoare la procedura de supraveghere a entitatilor din perspectiva supravegherii bazate pe risc, conditiile de acces si operarea directa a companiilor de investitii, digitalizarea serviciilor, protectia drepturilor consumatorilor etc.

Totodata, reprezentantii CNPF au realizat un schimb de opinii privind platformele de tranzactionare si caile de atragere pe bursa a cererii si ofertei de capital.

Presedintele CNPF, Cornelia COZLOVSCHI, a remarcat nivelul inalt de cooperare dintre cele doua autoritati, exprimandu-si deschiderea pentru a intensifica in continuare relatiile de colaborare bilaterala pe diferite segmente de activitate.

Recomandam

Noutati

In cadrul sedintei din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite...

Statistici

Companiile de asigurari din Republica Moldova, in primele 9 luni ale acestui an, au subscris riscuri aferente estimate la peste 1 miliard 820,1 milioane...

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat, in zilele de 16 si 17 noiembrie 2022, intruniri cu peste 70 de organizatii de creditare...

Interviuri

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT „Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte„, organizata...