Socializare

Hi, what are you looking for?

XPRIMMXPRIMM

Noutati

CNPF celebreaza educatia financiara in cadrul Saptamanii Internationale a Investitorului

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) desfasoara, in perioada 3-9 octombrie 2022, o serie de actiuni care au drept scop constientizarea importantei si rolului educatiei financiare.

Activitatile sunt organizate in contextul Saptamanii Internationale a Investitorului (World Investor Week 2022), o initiativa sustinuta de Organizatia Internationala a Reglementarilor de Valori Mobiliare (IOSCO).

Astfel, pe parcursul saptamanii curente, CNPF va publica materiale informative menite sa contribuie la cresterea nivelului educatiei financiare investitionale in domeniul pietei de capital, in vederea imbunatatirii nivelului de intelegere a conceptelor si a mecanismelor financiare.

Tot in aceasta saptamana, cu sprijinul FINedu, un grup de elevi de la Clubul de educare financiara a Liceului Teoretic „Spiru Haret” (FINEDU SH) vor avea posibilitatea sa se familiarizeze, la sediul CNPF, cu cele trei sectoare reglementate de autoritatea de supraveghere si cu instrumentele financiare nebancare. De asemenea, tinerii vor afla cum se pot efectua investitiile pe piata de capital din Republica Moldova, cine sunt participantii pietei, drepturile si obligatiile investitorului si alte informatii utile.

Totodata, la 6 octombrie curent, Quizul #4 organizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale va contine o runda de intrebari dedicata tranzactionarii instrumentelor financiare pe piata de capital, iar echipa castigatoare va fi premiata simbolic de CNPF.

Nota: World Investor Week este un eveniment in cadrul caruia comunitati intregi isi unesc eforturile intr-o campanie internationala a investitorilor pentru a stimula o mai buna cunoastere a mediului financiar, prin diseminarea unor mesaje-cheie legate de educatia si protectia investitorilor, precum si prin promovarea oportunitatilor de invatare pentru acestia.

Recomandam

Statistici

Companiile de asigurari din Republica Moldova, in primele 9 luni ale acestui an, au subscris riscuri aferente estimate la peste 1 miliard 820,1 milioane...

Noutati

In cadrul sedintei din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite...

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat, in zilele de 16 si 17 noiembrie 2022, intruniri cu peste 70 de organizatii de creditare...

Interviuri

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT „Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte„, organizata...