Socializare

Hi, what are you looking for?

XPRIMMXPRIMM

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare si FINedu au incheiat un acord bilateral de colaborare

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si Asociatia Obsteasca „FINedu” au incheiat, in cadrul unui eveniment oficial, un acord bilateral de colaborare. Acesta va servi drept suport pentru dezvoltarea unui parteneriat durabil in vederea realizarii obiectivului de educatie financiara a populatiei si de promovare a unui comportament financiar responsabil.

Acordul a fost semnat de Cornelia COZLOVSCHI, presedintele CNPF, si Veronica SIRETEANU, directorul executiv al A.O. FINedu. Potrivit partilor, conjugarea eforturilor urmareste cresterea interesului general fata de activitatile de educatie financiara, care sa ofere cetatenilor informatiile necesare pentru a lua decizii corecte si asumate privind produsele financiare nebancare.

In baza Acordului, CNPF si FINedu isi propun sa organizeze mai multe programe si activitati de sporire a gradului de alfabetizare financiara in randul populatiei, care presupun inclusiv elaborarea si distribuirea materialelor informative privind sectoarele reglementate de CNPF, organizarea sesiunilor de „formare de formatori” s.a.

„Educatia financiara este un element cheie pentru dezvoltarea pietei financiare nebancare. Procesele de globalizare si digitalizare au sporit gama serviciilor propuse si a mijloacelor de acces la acestea. Chiar si un produs financiar simplu poate parea complex pentru consumatorul obisnuit care nu este suficient de informat in materie financiara. De aceea, dezvoltarea unor comportamente financiare responsabile proactive si durabile nu poate fi atinsa decat atunci cand educatia financiara devine un proiect de societate iar noi vom sustine si impulsiona acest proces prin toate instrumentele disponibile”, a mentionat Cornelia COZLOVSCHI.

La randul sau, Veronica SIRETEANU a afirmat: „Odata cu maturizarea unei societati, se constientizeaza si rolul educarii in dezvoltarea si buna functionare a acesteia. Nu face exceptie de la asta nici domeniul financiar, educarea financiara devenind din ce in ce mai pronuntat o prioritate pentru Moldova, tintind cresterea unei generatii de cetateni informati ce iau decizii financiare (si nu doar) asumate si bine calculate. Suntem onorati sa facem front comun in efortul de educare financiara cu Comisia Nationala a Pietei Financiare – una din institutiile-cheie de pe piata financiara si reglementatorul unui domeniu extrem de popular in randul tinerilor si al start-up-urilor: piata de capital”.

Nota: In cadrul parteneriatului cu FINedu, CNPF a organizat, la 1 iunie 2022, o activitate de educatie financiara pentru 20 de copii cu varsta de 8-11 ani, iar la 27 iulie curent a moderat o sesiune de educatie financiara pentru participantii taberei de vara „FINedu Camp 2022”.

Recomandam

Noutati

In cadrul sedintei din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite...

Statistici

Companiile de asigurari din Republica Moldova, in primele 9 luni ale acestui an, au subscris riscuri aferente estimate la peste 1 miliard 820,1 milioane...

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat, in zilele de 16 si 17 noiembrie 2022, intruniri cu peste 70 de organizatii de creditare...

Interviuri

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT „Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte„, organizata...