Socializare

Hi, what are you looking for?

XPRIMMXPRIMM

Noutati

Lansarea celei de-a patra etape a evaluarii Small Business Act (SBA) pentru Europa

Vicepresedintele CNPF, Adrian Gheorghita, a participat miercuri, 1 martie 2023, la reuniunea de tip public-privat a grupului de lucru pentru lansarea celui de-al patrulea ciclu al evaluarii Small Business Act (SBA) pentru Europa.

Intrunirea a fost desfasurata de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si proiectul finantat de UE „EU4Business”.

Participantii la reuniune au fost informati despre procesul si structura de evaluare a SBA, au discutat deficientele constatate si si impartasit opiniile cu privire la prioritatile viitoare pentru dezvoltarea IMM-urilor in Republica Moldova.

In discursul sau, vicepresedintele CNPF s-a referit la rolul autoritatii de supraveghere nebancara in dezvoltarea solutiilor alternative de finantare a IMM-lor si provocarile privind prin imbunatatirea accesului la piata de capital a acestora.

Evaluarea este structurata pe cinci piloni tematici (guvern receptiv, antreprenoriat si capital uman, acces la finantare, acces la piete, productivitate si inovare) si include o analiza a conditiilor-cadru pentru economie digitala, precum si politici de sprijinire a digitalizarii IMM-urilor.

Evenimentul a reunit factori de decizie si experti din Republica Moldova implicati in proiectarea si implementarea politicilor de promovare a dezvoltarii IMM-urilor, exponenti ai sectorului privat, oficiali ai Uniunii Europene, precum si reprezentanti ai Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare.

Recomandam

Noutati

In cadrul sedintei din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite...

Statistici

Companiile de asigurari din Republica Moldova, in primele 9 luni ale acestui an, au subscris riscuri aferente estimate la peste 1 miliard 820,1 milioane...

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat, in zilele de 16 si 17 noiembrie 2022, intruniri cu peste 70 de organizatii de creditare...

Interviuri

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT „Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte„, organizata...