Socializare

Hi, what are you looking for?

XPRIMMXPRIMM

Noutati

LIFE IS HARD lanseaza platforma City Health in Republica Moldova

Orasul Straseni devine din iunie 2022, primul smart city moldovenesc digitalizat cu ajutorul solutiei City Health, furnizata de clujenii de la LIFE IS HARD.

Aplicatia este oferita cetatenilor de catre primaria Straseni, iar locuitorii orasului primesc informari cu privire la evenimente si situatii care le pot afecta activitatile zilnice, precum blocaje rutiere, inchideri de strazi, lucrari de infrastructura si chiar situatii de urgenta si sunt notificati in legatura cu rezultatul sesizarilor lor.

Aplicatia a fost foarte bine intampinata in Republica Moldova, unde dorinta oamenilor de a-si dezvolta comunitatea si relatia dintre cetatean si administratia publica este una crescuta. La cateva zile de la lansare, sunt 70 de utilizatori inregistrati in aplicatie si deja trei raportari ale unor probleme din comunitate. Acesta este inceputul demersului pe care il facem in tara vecina, pentru a ajuta administratiile locale sa aiba o relatie transparenta si participativa cu cetatenii„, spune Anca GORON, Product owner City Health in cadrul LIFE IS HARD.

CityHealth sustine dezvoltarea competentelor de digitalizare ale administratorilor publici si faciliteaza cetatenilor implicarea directa in gasirea, in timp real, a solutiilor pentru problemele din administratia locala. Oamenii pot sesiza probleme si, in acelasi timp pot furniza solutii la acestea.

Ne dorim ca Straseni sa se transforme intr-o comunitate inteligenta, activa si implicata, care sa devina un model de buna practica la nivel national, tocmai de aceea ii incurajam pe oameni sa isi descarce aplicatia si sa o foloseasca cu incredere. Comunitatile urbane sunt in continua schimbare, iar cetatenii sunt cei care dicteaza directia si ne dorim sa le imbunatatim viata de zi cu zi. Aplicatia mobila CityHealth poate fi descarcata gratuit de aici si utilizata simplu, pe orice smartphone cu conexiune internet„, spune Valentina CASIAN, primarul orasului Straseni.

Digitalizarea este una dintre directiile strategice de actiune ale echipei administrative din Straseni, care are in plan ca, in a doua etapa, sa vina cu o serie noi solutii inteligente, printre care si o solutie de monitorizare a parcarilor din oras, astfel incat cetatenii sa poata vedea in timp real disponibilitatile, zonele in care sunt lucrari sau limitari de trafic.

Aplicatia City Health face parte din suita smart communities dezvoltata de echipa LIFE IS HARD, iar in prezent are 20000 de utilizatori din peste 50 de municipii, orase si comune. Datorita performatelor sale, aplicatia a obtinut premiile Best Smart City Solutions, Best Public Sector or Utility Solution si National Level Winner of the Best City Solution Category in CES Awards.

Ce face CityHealth

Platforma de e-administrare pune la dispozitia utilizatorilor sai module de informare si comunicare in timp real cu cetatenii, de raportare probleme si sugestii, de participare in campanii de bugetare participativa si sondaje de opinie etc. Astfel, din momentul in care un cetatean a descarcat si instalat aplicatia CityHealth pe telefonul mobil, acesta are optiunea de a se inregistra cu o adresa de email si parola sau direct cu contul de Facebook, iar dupa selectarea Straseni ca localitate de resedinta, va deveni conectat la informatiile transmise de autoritatile locale, va putea trimite in mai putin de un minut raportari legate de orice probleme din oras care afecteaza activitatea dansului si a altor cetateni in mod direct sau indirect, va putea veni cu sugestii si isi va putea exprima in mod direct parerea cu privire la diverse masuri luate la nivel local. Reprezentantii Administratiei Publice vor primi instant aceste sugestii si raportari si le vor raspunde in cel mai scurt timp cu putinta direct in aplicatia mobila, fara a fi nevoie de trimiterea unei instiintari prin posta sau de deplasarea cetateanului la Primarie. Cetatenii pot fi la curent cu statusul sesizarii lor, ce actiuni s-au depus pentru rezolvare, pot avea acces la informatii cu privire la activitatile reprezentantilor administratiilor locale si la ceea ce se intampla la nivel de comunitate.

Recomandam

Noutati

In cadrul sedintei din 1 noiembrie 2022, Consiliul de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), potrivit obiectivelor de baza si atributiilor conferite...

Statistici

Companiile de asigurari din Republica Moldova, in primele 9 luni ale acestui an, au subscris riscuri aferente estimate la peste 1 miliard 820,1 milioane...

Noutati

Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) a organizat, in zilele de 16 si 17 noiembrie 2022, intruniri cu peste 70 de organizatii de creditare...

Interviuri

Presedintele Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), Cornelia COZLOVSCHI, participa astazi, 26 ianuarie 2023, la instruirea AML/CFT „Monitorizarea tranzactiilor si indicatorii activitatilor suspecte„, organizata...